Новини
Як не «вбити» автомобільний кондиціонер власними руками

Як не «вбити» автомобільний кондиціонер власними руками

2019-05-27

Основне застереження по експлуатації автомобільного кондиціонера: не залишати його в робочому стані при відкритих вікнах. Адже система контролю температури в салоні автомобіля намагатиметься забезпечити потрібну температуру і тим самим «вимагатиме» працювати компресор кондиціонера на максимальному завантаженні. 

 

Також необхідно своєчасно перезаправляти кондиціонер фреоном та слідкувати за тим, щоб хладогента залишалось в системі не менеше 90 % (оскільки щороку система втрачає близько 150 г фреону). В разі недостатньої кількості фреону в системі матимемо негативний ефект: компресор перегрівається та виходить з ладу. Варто зазначити, що вартість нового кондиціонеру коливається від 15 000 грн. до 45 000 грн. в залежності від марки авто.

 

Радимо звернути увагу і на радіатор кондиціонера, оскільки він може бути ушкоджений від попадання в нього пилу, камінців та інших інородних предметів під час поїздок по дорогах з різним покриттям. Необхідно не рідше 2 разів на рік проводити очищення радіатора від забруднення та огляд на предмет виявлення пошкоджень.

 

Рекомендуємо звернути увагу і на стан фільтру салону, заводи-виорбники  рекомендуюмо міняти фільтри кожні 10 - 20  тис. км. Проте, режим експлуатації атомобілів в сучасних умовах не відповідає стандартним умовам експлуатації для яких саме і розроблено фільтр салону, а тому заміна фільтру салону кожні 6 місяців буде виправданою.

 

З урахуванням вище зазначеного рекомендуємо пройти діагностику системи кондиціонування автомобіля з використанням устновки BOSCH  ACS 650. В автоматичному режимі установка перевірить тиск фреону в системі, відкачає старий фреон, очистить його від домішок та заправить в систему кондиціонування необхдну його кількість, відкачає старе масло для компресора та замінить його на нове. При цьому результати обслуговування будуть зафіксовані документально.

 

Вартість сервісу автокондиціонера за акційною ціною становить 390 грн.